Forumindex iracingvgp
Ett gratis forum från www.gratisforum.se
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


SiL - GTE S2. -Reglemente

 
Skapa nytt ämne   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> NYTT FORUM! forum.swedishiracingleague.se
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
MagnusV
Ligachef


Registreringsdatum: 12 februari 2018
Inlägg: 189
Ort: Skellefteå

InläggPostat: 2018-04-27 23:02:38    Rubrik: SiL - GTE S2. -Reglemente Svara med citat

SiL - Koordinatorer:
Magnus Vallström
Joachim Ljunggren

SiL - Domarteam:
Carl Fredrik Hersoug
Alex Jönsson
Marton Teilgård
Tor Anders Berven
Rickard Allardh

Som medlem av denna liga förväntas det att du känner till och följer nedanstående regler. Vid frågor, kontakta någon av våra koordinatorer.

Innehåll:
Vi hänvisar till att uppförande ska ske på samma sätt som när man deltar i officiella iRacingsessions. Detta innebär att vi följer iRacings "Sporting Code and regulations".

Utöver detta, som förtydligande och som gäller framför iRacings Sporting Code:

Spårbyte: Mer än ett byte av spår för att försvara position är ej tillåtet. Har man försvarat position utanför racelinjen måste man lämna minimum en bilbredd mellan din egen bil och banmarkeringen ifall man förflyttar sig tillbaka när man närmar sig kurvan. Har attackerande förare däremot någon del av sin bil vid sidan av försvarande bil är det ej tillåtet att försvara. Detta räknas då som att blockera vilket är strängt förbjudet.

Blåflagg: I denna liga kommer blåflagg vara en hänvisning att blåflaggad bil snarast möjligt vid lämpligt ställe ska släppa snabbare bakomvarande bil förbi sig. Den snabbare bilen måste dock visa respekt och tålamod och inte förivra sig.

Detta tillägg görs för att förhindra förvirring och dåliga beslut. En varvad bil har ej heller någon anledning till att ligga och blockera mer än nödvändigt då detta bara irriterar och förstör race för snabbare bilar.

I det stora hela handlar det om att racea cleant. Lämna rum för andra bilar samt att inte göra överaggressiva försök att försvara eller attackera.

Gulflagg: En förare är ansvarig för att agera ansvarsfullt i en zon med gulflagg och bör inte avsiktligt dra en fördel av en gulflagg. Genom t.ex omkörning av annan bil som bromsat in.

Domarrum:
Alla deltagare i ligan kan anmäla incidenter eller regelbrott som observerats. Notera dock att enbart förare som är involverade i incidenten har rätt att svara i tråden.

När en incident rapporteras så notifierias involverade förare. Notera dock att domarna har rätt att besluta i ärendet även om förarna ej hunnit gett sin syn på saken. Detta för att inte dra ut på tiden.

Koordinatorer kommer även att anmäla incidenter på eget initiativ då vi anser att detta kommer att främja ligans standard.

Poängutdelning:
Alla deltar i förarmästerskapet där föraren med mest poäng efter sista racet kommer stå som slutsegrare. Regerande mästare från säsong 1 är Josef Fällgren.

1st - 32 pts
2nd - 28 pts
3rd - 25 pts
4th - 22 pts
5th - 20 pts
6th - 18 pts
7th - 16 pts
8th - 14 pts
9th - 12 pts
10th - 11 pts
11th - 10 pts
12th - 9 pts
13th - 8 pts
14th - 7 pts
15th - 6 pts
16th - 5 pts
17th - 4 pts
18th - 3 pts
19th - 2 pts
20th - 1 pt
21st-36th - 0 pts

Racestruktur:
Racesessionerna kommer bestå av 50 minuters träning, 10 minuters kval samt 45 minuters race. Racet startar rullande bakom säkerhetsbil.


Väder och tidsinställning:
Racets tid på dygn och väder meddelas i respektive racetråd som dyker upp veckan innan race.

Incidentpoäng:
Samlar du ihop till 17 eller mer incidentpoäng kommer du automatiskt bli diskvalificerad från racet.

Fast repair:
0 / Avaktiverat

Domarutredningar:
Förare kan lämna in en incidentrapport för utredning om denne tycker att en annan förare har brutit mot regler. Detta kan göras här: http://iracingvgp.forum24.se/iracingvgp-forum-4.html

Frånvaro:
Om du har registrerat dig till ligan ska det vara med ambitionen att närvara vid alla race. Kan man inte närvara måste man meddela detta i racetråden senast en timme före racestart, detta så att man kan ha chans att ge en förare på reservlistan chansen att köra istället. 3 stycken "No-shows" innebär att man blir sparkad från ligan. Vill man sedan komma tillbaka krävs kontakt med raceledningen.

Reservförare:
Om reservförare behövs så kommer dessa att meddelas i racetråd och via vår facebooksida[url] https://www.facebook.com/groups/swedishiracingleague/ [/url]eller discord: https://discord.gg/DbdBdZV.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> NYTT FORUM! forum.swedishiracingleague.se Alla tider är GMT + 2 timmar (svensk sommartid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.